Trošak dostave ovisi o različitim čimbenicima, kao što su količina i lokacija isporuke. Cijena dostave bit će vidljiva prije nego što izvršite narudžbu, ovisno o narudžbi i mogućim primjenjivim pogodnostima.

Proizvodi koji su označeni kao dostupni na skladištu bit će isporučeni u roku od 2 do 7 radnih dana* od datuma narudžbe, širom Hrvatske, osim za proizvode s posebnim napomenama (koji nisu lagerski artikli), za koje vrijedi drugačiji rok isporuke. Za proizvode koji su označeni kao dostupni na lageru, isporuka na hrvatske otoke može trajati od 7 do 10 radnih dana. U slučaju promjene roka dostave ili drugih važnih okolnosti vezanih za vašu narudžbu, naša služba za korisnike odmah će vas obavijestiti.

Reklamacije i prigovori
Svi naručeni proizvodi pakiraju se na način koji osigurava da ne budu oštećeni tijekom uobičajene manipulacije pri transportu i dostavi. Kako biste izbjegli moguće probleme, preporučujemo da pregledate pakiranje prilikom preuzimanja pošiljke. Ako primijetite vidljiva oštećenja ili nedostatke na pakiranju, preporučujemo da odbijete primitak pošiljke jer postoji mogućnost da je proizvod unutar oštećenog pakiranja također oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će vratiti pošiljku Franjić Teks Shopu uz napomenu o nedostatku.

Reklamacije vezane uz nedostatke proizvoda i sve druge prigovore možete izjaviti u pisanom obliku putem elektroničke ili obične pošte, kao i usmeno putem telefona:

  • Broj telefona: (01) 2001 444
  • E-mail adresa: webshop@franjic-teks-com
  • Adresa: Franjić Teks, Ul. Ljudevita Posavskog 25d, 10360, Sesvete

U slučaju opravdane reklamacije, omogućujemo vam raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu proizvoda. Ako je proizvod oštećen ili neispravan prilikom isporuke, molimo vas da pošaljete fotografiju reklamacije kako bismo je mogli prihvatiti na temelju fizičkog dokaza. Franjić Teks Shop snosi trošak povrata reklamiranih oštećenih, neispravnih ili pogrešno isporučenih proizvoda ako se utvrdi da je reklamacija opravdana i da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak proizvoda. U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene proizvoda u potpunosti snosi Franjić Teks Shop.

Ako dođe do spora oko opravdanosti reklamacije ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini i u originalnoj ambalaži, uz priložen originalni račun), proizvod će se proslijediti na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. Ako vještačenjem bude potvrđena opravdanost reklamacije, sve troškove zamjene proizvoda snosi Franjić Teks Shop. U slučaju neopravdane reklamacije, trošak će snositi kupac.

Prilikom zahtjeva za odgovornost zbog materijalnih nedostataka, postupat ćemo sukladno odredbama reguliranim člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05, 41/08, 125/11).